Scroll Top

Chefdirigent

Fredrik Malmberg

En passion för ovanlig repertoar, kombinerad med kunskap och känsla för skiftande epoker och stilar, har blivit ett signum för den svenske dirigenten Fredrik Malmberg.

 

Hans verksamhet omfattar såväl kör som orkesterrepertoar, och han har samarbetat med ensembler som DR Vokalensemblet, Svenska Radiokören, Concerto Copenhagen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Mariinskyteaterns orkester.

Fredrik Malmberg är också efterfrågad pianist och organist, bl.a. med Mahler Chamber Orchestra, under ledning av dirigenter som Daniel Harding och Claudio Abbado.

Sedan 2012 innehar Fredrik Malmberg två av de mest prestigefyllda uppdragen i det svenska musiklivet: chefsdirigent för Eric Ericsons Kammarkör och professor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Fredrik Malmberg har mottagit flertalet priser och utmärkelse för sin musikaliska gärning, och 2012 listade det ledande svenska musikmagasinet Opus honom bland dem som gjort mest för att förnya den traditionsfyllda konstmusiken i Sverige.