Scroll Top

Nordic Choir Expedition 2023

The Nordic Choir Expedition 2023

I historien har vi gjort expeditioner över världshav, för att upptäcka nytt och lära känna varandra och oss själva. I Nordic Choir Expedition är havet mindre, men syftet samma.

Nu har turen kommit till Eric Ericsons Kammarkör, Det Norske Solistkor, Helsingfors kammarkör och Ars Nova Copenhagen att i juni 2023 åter ta ut kursen tillsammans. Dessa fyra professionella körer har tidigare turnerat ihop 2016 och 2019, och då bland annat till Orkneyöarna och Nederländerna. Denna gång rör vi oss mellan våra fyra länders huvudstäder, där vi vill knyta band och ge våra konsertbesökare en unik kulturupplevelse.

Körerna ger egna konserter, och en stor gemensam konsert med ett femsatsigt beställningsverk av den estniska/ukrainska uppmärksammade tonsättaren Galina Grigorjeva, baserat på texter av A.W. Yrjänä, Tomas Tranströmer, Katti Frederiksen och Sara Teasdale. Körerna sjunger en sats var, och möts sedan i en mäktig, avslutande sats med alla de fyra körernas åttio sångare.

Missa inte denna fantastiska möjlighet att få uppleva hur kultur bygger broar mellan oss, och hur musik verkligen är ett universellt språk.

Projektet har stöd från bland annat Europeiska Unionen samt Nordisk kulturkontakt. Den svenska delen stöds av Kulturrådet.

  

Konserter i Stockholm, 7–8 juni

Current Month