Scroll Top

Ars Nova Copenhagen

mon05jun20:00mon21:15Oslo, NorgeArs Nova Copenhagen

Event Details

En fod i paradis

I den här konserten utforskas det komplexa förhållandet mellan människa och natur. Genom verk från olika tidsperioder undersöks hur vårt föränderliga förhållande till naturen återspeglas i musiken.

Konsertens titel kommer från Nicolas Maws verk One foot in Eden still I stand (1990), som är en vacker och hjärtskärande reflektion över hur industrialiseringen har utmanat vår känsla av enhet med naturen. Konsertens två andra samtida verk, Caroline Shaws gåtfulla How to fold the Wind och John Frandsens Weather4Cast inkorporerar på ett ironiskt sätt verkliga väderprognoser och kan kanske ses som mer lättsamma uttryck för samma distanserade relation till naturen.

Det här balanseras upp av några verk som bygger på en äldre, mer omedelbar relation till naturen. Växter, vilda djur, vind och väder används här som bilder på komplexa mänskliga känslor som saknad, hopp, längtan och glädje. Flera av verken är antingen direkt baserade på traditionella folkvisor från den engelskspråkiga världen eller stilistiskt inspirerade av dem.

Genom denna resa av kontraster inbjuds vi att reflektera över vårt förhållande till naturen och hur vi kan återupptäcka en känsla av sammanhållning och närvaro i våra egna liv.

I den här konserten möter vi Ars Nova Copenhagen under ledning av dirigent Graham Ross. Ars Nova Köpenhamn grundades 1979 och har sedan länge etablerat sig som en av Europas finaste vokalensembler. Ensemblen är specialiserad på tolkning av renässans polyfon körmusik och ny vokalmusik, som framförs med precision och nerv och med ett uttryck som väcker uppmärksamhet.

Ensemblen har genom åren och har turnerat i mer än 35 länder genom åren. Med en årlig konsertserie i Köpenhamn och Aarhus, många konserter i övriga Danmark och återkommande turnéer över hela världen är ensemblen idag mer efterfrågad än någonsin.

Konsertlokal:
Universitetets aula
Oslo, Norge

Program:
Caroline Shaw: How to fold the Wind
Nicholas Maw: One foot in Eden still I stand
Robert Pearsall: Lay a garland
Vaughan Williams: The Turtle Dove
John Frandsen: Weather4Casts
James MacMillan: The gallant weaver
arr James Erb: Shenandoah

Time

5 June 2023 20:00 - 21:15(GMT+02:00)

View in my time

Location

Oslo, Norge

Other Events